Gegevens bouw

  • Zoals we bij ‘3c’ schreven behoorde behoorde dit gebied oorspronkelijk tot het land van boeren uit de omgeving. Maar vanaf 1960 werd deze plek gedurende een aatal jaren vooral bekend als ‘verkeerstuin’, ook wel ‘Universiteit voor Verkeersonderwijs’ genoemd.

Nijskjirrich

Kaatsclub ‘De Pompeblêdden’ heeft hier na vele omzwervingen, o.a. op het tegenover liggende korfbalveld, uiteindelijk haar vaste onderkomen gevonden en maakt gebruik van het prachtig gelegen veld. Lees meer…

Maar in de zestiger jaren van de vorige eeuw was op deze plaats een enorme ‘Verkeerstuin’, een wirwar van straten, fiets- en wandelpaden met verkeersborden en bijbehorende verkeersregels waarin de jeugd, afkomstig uit wijde omstreken, de verkeersregels werden bijgebracht door échte agenten.

Gerrit Roffel bij de opening van de verkeerstuin in 1960. "Zelfbewuste jonge automobilisten lieten een stoet van prominenten zaterdagmiddag in Heerenveen zien hoe men nu eigenlijk de nieuwe verkeersregels in de praktijk moet brengen. Dit gebeurde tijdens de opening van de nieuwe verkeerstuin, ook wel genoemd „Universiteit voor Verkeersonderwijs" aldus het onderschrift bij de foto.

Tips of meer informatie?

Graag! Uw bijdrage is zeer welkom. Neem contact met ons op.