Een fameuze locatie in Oranjewoud was de in de volksmond genoemde “Brink”. Op dit terrein vonden diverse activiteiten plaats. Jaarlijks werden hier door een groot aantal koren zgn. zangconcoursen gehouden. Dit “festival” trok veel publiek naar de Brink. Sanitaire voorzieningen waren er niet of nauwelijks en er werd dan ook veelvuldig gebruik gemaakt van de aangrenzende bosschages. Zo ontstond de bijnaam “blotekontenfeest”. Ook vond op de Brink de jaarlijkse veekeuring plaats. Wat ook veel publiek naar Oranjewoud trok waren de jaarlijkse harddraverijen die vaak, net als de befaamde jachtpartijen, werden georganiseerd door de adel.
De paaskermis in Oranjewoud trok jaarlijks zeer veel publiek, met name in de jaren dat dit feestelijk gebeuren bij Tjaarda plaats vond. Op de dansavonden tijdens de paaskermis kwamen jongeren uit de wijde omgeven af in de hoop een verkering te ontmoeten. In de beginjaren werden de diverse attracties zoals draaimolen, schiettent e.d. aangevoerd per boot (een skûtsje) door de Prinsenwijk. Er werd afgemeerd langs de Albertine Agnesweg.
Na de oorlog in 1945 vonden de bevrijdingsfeesten plaats. Hiervoor stelde hotel Tjaarda een grasveld aan de zuidzijde van het hotel beschikbaar. Met name voor de jeugd werden spelen en diverse activiteiten georganiseerd. Hiervan zijn veel foto’s en zelfs films gemaakt door de heer Nijdam, de toenmalige fabrikant van de schaatsenfabriek Nijdam. (binnenkort te zien op deze website!)
Er zijn nog veel andere activiteiten te noemen, zoals het Sinterklaasfeest in café Oord en de optocht met eigengemaakte lampions langs de landgoederen met Sint Maarten waarmee prachtige prijzen waren te winnen. Ook over deze activiteiten komt meer op deze website.